Mega Man 10 - Blue Bomber Forever.

Igår natt när jag kommit hem så kände jag för att spela lite. Då jag kände mig lite retromysig sådär och eftersom studielånet kommit så tänkte jag dra ut på Wiin och kolla om det fanns nåt najs ute på Virtual Console. (och apropå retro, 360ns senaste satsning Game Room är drygt fail) Jag lurkade runt lite innan jag såg att "Mega Man 10" hade undgått min vetskap! Kvickt halade jag fram VISA-kortet och köpte points för att köpa spelet och satt sedan i 2½ timma och spelade. Det är svårt att inte jämföra det med "Mega Man 9", då det var det första "nyretro"-släppet. Ska drista mig till att skriva en kort sammanfattning med så lite spoilers som möjligt.

Handlingen? En robot-influensa, Roboenza, sprider sig världen över och det är upp till Mega Man att åtgärda detta. Dr. Light samarbetar med Dr. Wily för att skapa en maskin som kan bota världens alla robotar... men kan man lita på honom? Mega Man får hjälp av den ständiga coolingen Proto Man som också är spelbar. Robotmästarna i spelet är aningen tråkigare än de i nian. Vissa känns lite oinspirerade som Blade Man och Chill Man. Nitro Man är jag lite kluven till, mer om det nedan. Jag fann samtliga i nian tämligen intressanta och det är tråkigt att se att tian saknar lite av den glöden. De resterande i tian (Strike Man, Solar Man, Sheep Man, Pump Man, Commando Man) är dock väldigt roliga.
  • När jag först kom till Sheep Mans bana så tänkte jag "WTF, cyberspace?" men nu när jag skriver det här så kom jag på att han är helt genial. Hans vapen är elekticitet och detta måste förstås referera till Philip K. Dicks "Do Androids Dream of Electric Sheep?", novellen som Ridley Scott baserade "Blade Runner". Mega Man är ju en android med och det värmer min nördiga lilla själ när de arbetar in något sånt här i spelet. Den elektroniska banan är finurlig och spännande med
  • Strike Man är en baseboll-robot, det känns lite på gränsen till för töntigt men det funkar bra ändå. Hans bana väger upp för detta. Banan är en stor sportarena med många kreativa sportrelaterade hinder. Var beredd på att bli attackerad av fotbollar!
  • Solar Man är en solcells-robot. Det fungerar väldigt väl och känns väldigt logiskt i ett modernt Mega Man-spel. Hans bana är frenetisk och den mest intressanta i spelet med diverse eld- och solcellsrelaterade hinder och fiender.
  • Pump Man är spelets obligatoriska vatten-robot. Animationerna när han attackerar är helt hysteriskt roliga, då han har en pump på sitt huvud. Banan är bland de snyggare, den tar plats i ett väldigt smutsigt kloaksystem.
  • I en stormig ökenbana fylld med minor möter man Commando Man. Banan är fylld med sandstormar som fyller skärmen och trycker vår hjälte mot ett håll. Det militära temat på banan fungerar bra med bl.a. minor och fallskärms-bomber som fiender. Att gå genom kvicksand är en fin vink till Pharao Mans bana från "Mega Man 4".
  • Hela Blade Mans tema känns oinspirerat. Medeltidsslotts-banan fyller mig av "meh" och bossen känns tråkig. Spelets svarta får.
  • Chill Man är en is-robot. Banan är lite intressant med isblock som hinder, men det är inget vi inte sett förr.
  • Nitro Man som boss känns tråkig, en wannabe-transformer med wannabe-Metal Blades. Ett snyggt och intressant attack-mönster räddar dock denna robot. Banan är bland de roligaste i spelet. Mötande trafik som man måste hoppa över och en snygg urban setting tillsammans med pumpande musik bäddar för en intensiv bana.

Musiken gör en allt annat än besviken. Den är definitivt i par med Mega Man 9 och bland guldkornen hör Nitro Mans intensiva Nitro Rider, Strike Mans peppiga Fireball Strike och den här godingen:
Solar Man - Solar Inferno.

Vilken låt! I första takten känner man hur badass banan kommer att vara och seriöst, är det Metallicas "For Whom The Bell Tolls" som smyger sig in i den? Briljant.

I min genomspelning så känner jag att svårighetsnivån inte är tillfredställande nog. Nian var helt galet hardcore balls-to-the-walls och varje boss man tog ner tyckte man att man förtjänade en parad för. Tian är inte helt upp till par med detta och vissa banor klarar man rentav igenom på första försöket. Bossarna är iaf lagom svåra, dock har vissa (som t.ex. Blade Man) alltför frustrerande attackmönster och man känner att det inte är ultimat med Mega Man på den bossen, utan passar bättre Proto Man som har den dash som Mega Man fick i trean. Det sista palatset (gissa vems?) är däremot mycket mer utmanande, vilket är uppfriskande. Flera sköna blinkningar till svunna tider finns att återfinna därinne.

Allt som allt, inte lika bra som "Mega Man 9", men höjer sig högt över det mesta andra som släpps nuförtiden. Blue Bomber Forever.

Back in the daze.

Jösses vilka dagar det har varit den senaste tiden! I fredags var det en skitlång skoldag från 09:00 till typ... 22:30. Kul dock! Vi gick igenom flerkamerafördjupningen mellan 9 och 15, var intressant. Vissa saker var väl mindre intressanta... men Dalateatern var awesome stuff iaf. Vi såg inte igenom hela, bara några minuter/akt och så tittade vi på ett sångsegment. Därefter så hade vi hockeyproduktion där jag var inget mindre än slo-mo-operatör (sloooow mooootion) och det var himla skoj! Sedan blev det att man tankade en av skolans lånebilar och parkerade den vid Campus Lugnet för att sedan åka hem. När jag var och tankade på OK/Q8 så var jag tvungen att gå in och betala. Då dagen varit så packad med aktivitet så hade jag inte inhandlat något gött till helgen, så jag tänkte ta och köpa mig en cola eller så till mack-pris. Sedan när jag letar i läskkylen så hittar jag undangömt längst ner tre stycken 50 cl Jolt Cola! Ni kanske inte tänker att detta är särskilt fantastiskt kanske dock inte vet att Jolt Cola har gått i konkurs. Olyckligt, men sant. Seriöst, min favoritdryck går i graven! Jag var inte sen med att köpa de tre kvarvarande relikerna från svunnen cola-tid och drog senare hem. Jag minns inte riktigt vad jag gjorde när jag väl var hemma, förutom att putsa ut efter den långa dagen och gnälla lite om den för min roomie.

Natten till lördag så drömde jag en AWESOME dröm. Att förtälja den i sin helhet här blir krångligt, men kortfattat så handlar den om ett smått dystopiskt framtidsland styrt av företag och en "kriminell" organisation som efter en räd mot en värdetransport upptäcker en cybernetiskt förbättrad kvinna som även är blind. Detta vet hon dock inte själv om! Sen så blir det strid med mecha-liknande suits mot tungt beväpnade polisbilar, ett Fight Club-aktigt hak, ett cybernetik-labb och en belägrad stad. Jag tror banne mig drömmen var i HD med. Den kändes som HD. Nämnvärt kan vara att det hela utspelade sig som ett TV-spel och man spelade som en i den "kriminella" organisationen som hittar kvinnan. Den hade också filmisk dramaturgi (jag är så stolt!) med reveal på slutet och allt! För att förmedla känslan så tänk er "Blade Runner", "Bionic Commando" och en stor kaka östblocksromantik i ett najs dystopiskt samhälle så har ni det. Kanske. Jag kanske rentav måste göra en novell eller nånting av det här, för ett TV-spel kommer det aldrig att bli. Faaan.

Nåväl, idag har jag kortfattat lämnat bilnycklar till skolan, handlat (inkl. 2 Vanilla Coke, omnom!), slöat, duschat och festat. Sen så har jag spelat "Mega Man 10" med. Stay tuned för mer om det sistnämnda.

OMFGWTHBBQ

Just nu sitter jag framför datorn, nyss hemkommen efter en ~12-timmars skoldag/kväll/natt, och min hjärna har äntrat zombie-läget. Jag sitter och dricker direkt ur ett paket Kiviks Pärondryck och försöker bilda meningar. I skolan idag/ikväll/inatt har jag och Suzanne redigerat (färdigt) varsin akt ur "Den Goda Människan?", komprimerat den och bränt ut fyra kopior/akt. Jag älskar redigering och tiden flyter verkligen iväg, men herregud vad sent/tidigt man kommer hem efteråt. Har nästan saknat såna här redigeringsnätter med lite mys-stämning i skolan. Kan faktiskt inte begripa att jag bara har kvar ett och en kvarts läsår kvar i skolan innan jag ska ut och jobba(?). Tiden går så fruktansvärt snabbt och det finns så många saker jag önskar innerligt att jag hunnit med här uppe. Jag har t.ex. ~tre filmidéer som alla är ganska najs, men jag har inte ens kommit till att skriva manus till dem. Förhoppningsvis kan en bli av de sista fem veckorna denna terminen, då vi ska ha filmproduktion. Jag känner mig lite nostalgisk, men ändå hoppfull. Jag tänker mycket på hur våren upplevts när man varit yngre och de gånger man har varit på Liseberg, t.ex. På vägen hem så körde jag med rutan nervevad och njöt av den friska luften som strömmade in i mina lungor tjugo över fem. Men men, nu måste jag verkligen sova innan jag avlider. Imorrn ska jag ju upp och skriva kursreflektion (=HEMTENTA!) innan fredagen. Jösses Amalia.

For the record.

Google sök:
"Resultat 110 av ungefär 949 vid sökning efter "på grund av epilepsin". (0,21 sekunder)"
02:50 23-03-2010

På grund av epilepsin.

Jag och min bäste herre Andrés har suttit i kanske en timma och skrattat gott nu. Tack vare epilepsin. Det bottnar i en gemensam bekant och saker han har gjort. Skämten håller formen nedan och här är ett axplock av den epileptiska kavalkad vi gottat oss i den senaste timman.
  • Han antecknar sitt namn VIVIVIVVV_______. På grund av epilepsin.
  • Han är skitbra på Tekken. På grund av epilepsin.
  • Inför skolavslutningen skakade han av förväntan. På grund av epilepsin.
  • Under sin födsel lyckades han ge sin mor 4 simultana orgasmer. På grund av epilepsin.
  • Under sin födsel så kom han ut fem gånger. På grund av epilepsin.
  • Han tyckte att det var orealistiskt hur den handhållna kameran i Cloverfield kunde vara så statisk. På grund av epilepsin.
  • Han diskar 20 gånger snabbare än vanliga människor. På grund av epilepsin.
  • Han är trummis i ett death metal band. På grund av epilepsin.
  • Han tror att NES-kontroller har en inbyggd rumble pak. På grund av epilepsin.
  • Med hjälp av ett par tofflor och en heltäckningsmatta kan han förse hela städer med elektricitet. På grund av epilepsin.
  • Han misshandlar brutalt alla i sin omgivning. På grund av epilepsin.
  • Han kommer inte med på foton. På grund av epilepsin.
  • Han råkade uppfinna stenografin när han gick i förskolan och skulle skriva "apa" på svarta tavlan. På grund av epilepsin.
  • När han skulle tatuera sig så fick han tre identiska tatueringar på olika kroppsdelar, samtidigt. På grund av epilepsin.
  • Sist han rakade sig dog två personer, och tre skadades allvarligt. På grund av epilepsin.
  • ...ja ni fattar grejen.
PS. Epilepsi är en allvarlig sjukdom och bör inte skämtas om.
Alla som gör det är dåliga personer. DS.

Crappy ass ending.

Spelade just färdigt "Too Human" och slutet gick hand i hand med resten av spelet. Ett kasst öppet slut med plats för uppföljare. WTF? Balder är lite sur för att han egentligen är död och Loke är i Jotunheim och träffar en blek cybernetisk "Shadow of the Colossus"-kopia till jätte. Nu i efterhand så kom jag på att det var en av de där utlovade trilogierna som 360n skulle få och tja... vi fick ju iaf "Mass Effect"-trilogin (med del tre kvar att komma). Jag hoppas inte världen går under innan "Mass Effect 3" kommer. Det kan mycket väl bli ett av de bästa spelen någonsin.

Här är förresten Urban Dictionary's förklaring till crappy ass. Enjoy.

Kluvenhet. - Bilaga!

Kom precis på vilket ord jag borde använt istället för "abstrakta" och "flummiga". Redo? "Tolkningsvänliga". How 'bout them cookies?

Ska fråga min roomie om han är pepp på en tre timmars mindfuck nu. Booyah.

Kluvenhet.

Idag ställdes jag inför ett jobbigt dilemma. Igår, när jag hade bjudit min broder över helgen, så fick jag ett sms om att vi skulle spela in musikproduktion idag. Vi hade planerat den till tidigare, men bandet hoppade ur så projektet hamnade i limbo. Sen togs beslutet att två musikproduktionsteam skulle dela på ett band, vilket spelade idag. Kluvenheten och ångesten började lite på aftonen, men den lyckades iaf hållas nere under kvällen. Jag stiger sedan upp vid åtta-tiden och drar till skolan, är där drygt tio över nio. Min bror, som skulle åka tillbaka till Gävle idag, är kvar i lägenheten själv när jag själv har bjudit över honom. Knepigt läge, känner jag. Jag är iaf med ett tag på musikproduktionen, men när jag dels känner att det kommer bli en lång dag samt att en viss ångest har byggts upp under tiden så beslutar jag att vid 13:00 att överlåta min kameraposition till en klasskamrat (som säkerligen gjorde ett bättre jobb än mig ändå) och åka hem till min broder. På vägen hem så stannar jag på Maxi och köper två burkar Vanilla Coke. Sedan sitter jag och min broder på min balkong och avnjuter dessa medan vinylen av Vision Thing av The Sisters of Mercy ljuder i bakgrunden. Sedan såg vi på "Maléfique", vilken jag ska skriva om nån gång. Ärligt. Nu i efterhand så ångrar jag inte mitt beslut, då jag fick reda på att produktionen tog slut vid sex-tiden. Jag hoppas bara inte att det kommer inverka något större på mitt betyg. Jag var ju kickass BP på "Den Goda Människan?" så.

Nu har jag inte gjort nånting alls resten av dagen sen jag skjutsade honom till tåget, men nu ska jag ta tag i det och klämma på "Inland Empire" av David Lynch. Det är också en film som jag varit lite kluven till att se. Dels är den nästan tre timmar lång och dels ska den vara bland det mer... abstrakta (det bästa ordet jag hittade istället för flummiga) som Lynch har skapat. Jag råder inga tvivel om att det kommer vara en upplevelse, men hur jag känner inför den vet jag mer om drygt tre timmar. Tjoho!

...tbc

Spel man inte tänkt spela (men gör det ändå).

I detta fallet: "Too Human". Köpte det för att byta in det så man får ett nytt spel massa billigare. MEN kort efter jag köpte det så lade Gamestop till det på sin exkluderingslista. Humbug! Köpte också "Warhammer: Battle March". (kollade precis Gamespot och båda spelen har fått 5.5 i betyg!) Nåväl, "Too Human" ska jag snacka om nu iaf! Satte mig med det igår för att jag inte hade något bättre för mig, var sjukt uttråkad och kunde inte bestämma mig för film eller om jag skulle spela om något spel när jag ser att "Too Human" ligger oöppnat i en hög och beslutar mig för att kolla hur det är. Jag gillar Silicon Knights tidigare mästerverk "Eternal Darkness: Sanity's Requiem"... vilket jag inte tänker snöa in i och hylla nu!

"Too Human" handlar om cybernetiska asagudar i ett hyperteknologiskt Asgard och att man som Balder skall hindra Loke och hans robotarmé från att skapa Ragnarök. Konceptet och designen är helt okej i min mening och musiken är faktiskt ganska bra, men det är alltför många element i spelet som drar ner det. Främst av dessa är kontrollerna, vilka är väldigt klumpiga och oprecisa. Man attackerar i närstrid med höger styrspak och för att skjuta sina pistoler/automatgevär/plasmakanon så använder man LT och RT på Xbox-kontrollen. Närstridsattackerna är särskilt klumpiga och alltför ofta gör de inte som man vill och avståndsattackerna är oprecisa samt icke tillfredställande. Även om avståndsattackerna är bland det kraftigare man kan göra (speciellt med kanonen) så känner man inte riktigt att fienderna tar något större skada förutom den gröna gloria som minskar alltefter de tar skada. Därefter så byter vapnet sikte till nästa fiende-gloria. D'oh. Nivåerna är också oändligt långa och Balder går ganska långsamt (dessutom går han som om han har en ananas i röven) genom de gigantiska områdena. Just det ja, det stormar ständigt fiender mot en också. Nivåerna känns som om de skulle kunnat kortats ner lite.

Inte nog med att attackerna är sega och att man ständigt måste slåss mot en halv miljard robot-troll (varav hälften skjuter mot en utan uppehåll), utan man dör också ganska enkelt om man skulle finna sig bland dessa... och varje gång man dör kommer en valkyria ner från himlen och lyfter upp en för att sedan låta en respawna. Denna sekvens är drygt 30 sekunder lång och känns som om man lika gärna kunde se Balders familj sörja vid begravningen med. Ens allierade och fiender slåss dock medan detta händer, vilket innebär att det kommer vara några få cyborg-älvor mindre att slåss mot. Men när man på ett litet utrymme möter drygt sjutton större kommuners samtliga invånare som blivit tekno-vättar så händer det lätt att man dör och man tröttnar mycket snabbt på denna 30 sekunders dödsmässa.

"Too Human" skulle kunnat varit så mycket mer, men dessvärre så är det väldigt halvfärdigt och tempofattigt. Att slåss känns mer som en börda än ett nöje och spelet känns faktiskt lite koreanskt i den aspekten. Vissa punkter, som att utrustningssystemet är ganska najs och att man crafta egna delar om man hittar blueprints för dem känns ganska fräsch. Vanligt i MMORPGn, men ganska ovanligt i konsol-rollspel. Dessvärre så väger detta (samt designen och musiken) upp det dåliga i spelet och jag tror jag måste hålla med om att betyget 5.5 är ganska motiverat. Jag kommer däremot fortfarande spela igenom det, är redan åtta timmar inne i det nu. Hoppas det är slut snart.

Glad Pi! + Full T2, äntlisch!

Nedan är en bild på min main Kthulmose i Age of Conan (Aquilonia PvP-RP) som idag blev Full T2. Har kämpat med att raida i ett bra tag nu, har spelat i drygt 1½ år från och till och nu tillsammans med mina blodvävare så är jag helt redo att ta mig an Thoth-Amon's!
(klicka för att förstora, lol)
...det känns gött!

Så är det Pi-dagen idag! Hoppas ni haft en trevlig pi! Själv åt jag pi(e)!

Jag känner mig ungefär som den här låten låter nu.

http://open.spotify.com/track/52u7vCL9FyRVStixNYKfIG

Perfekta Dagar.

Vissa dagar är sådär jävla fantastiska dagar man bara har flyt och grymma saker händer hela tiden! Dagen började förvisso inte på topp, iom att jag var tvungen att åka och lämna ett par P2-kort till Suzanne (a.k.a. sUzi, min co-BP) ett par timmar tidigare än vad jag väntat mig vara tvungen att dra iväg. Men räds icke, läsare, ty dagen artade sig väl! När jag sedan var i skolan med Jossan, min kickass scripta, och gick igenom materialet med Ola Oh-la-la (lärarn'!) så behövde vi inte alls ta så många mer bilder än vi väntat oss tidigare. Och Gud sade: "Varde slack, och det var slack." Sen var det bara att dra upp ett par snabba kamerakort och rulla när det var dags. Då jag hade akt 2 av 2 så var jag fri som en lärka i första akten. Jag passade då på att dra till 47:an (Sibylla) i stan och käka. Det blev en Super Bacon Cheese. Denna veckan var dock speciell, som tack till trogna fans (eller dylikt, vad nu gatukök har) så överraskade de samtliga gäster med att denna vecka slänga på en extra biff/korv på menyn. Alltså, jag käkade en 300-grams ost- och baconburgare. Helt jävla sinnes var det! På 47:an så var det även en liten kille som skulle ha en funbox och rände mellan sin far och korgarna med leksaker att välja på i sin obeslutsamhet. Söt som satan var han, om nu satan var söt. Jag vet inte själv, jag har inte träffat satan. Än.

Väl tillbaka på Dalateatern så flöt allt på bra. Vi knep de bilder vi ville ha tämligen perfekt och jag fick min skitnajsa tilt i slutsången, imba! Därmed så kan små fadäser lappas ihop sen när det blir att klippa till materialet. Gött det! Att klippa gillar jag, serru!

Efter föreställningen så packade vårt crew ihop sakerna smidigt och snabbt och man kunde dra iväg till skolan och tanka in material. Idag räckte det med att bara sitta och vänta drygt 20-30 minuter på intankningen, då det var betydligt mindre material idag! Efter att jag och Suzanne slitit med att dra in materialet från P2-korten så drog vi till Maxi och köpte lite skit för att sedan dra till Jimmy och Amelie (via Statoil, sUzi behövde kôrv) och se på melodifinalen. Dock så var den typ slut när vi kom tillbaka, jag hoppas att Manboy vann. Så då sket vi i det och göttade oss i lite film! Bruce Almighty och Mr Deeds blev det, då det var det som erbjöds på tv i afton. Palla vara sju pers och försöka besluta om vilken DVD/bluray man ska knäppa på liksom. Jag hejade på Twilight eller Antichrist om vi skulle se på något i skivform. Både Bruce Almighty och Mr Deeds är dock fantastiska komedier, vilket kändes som det perfekta valet en afton som denna! Sen drog man hem vid två-ish (?) och i trappuppgången så möter jag den svarta, tjocka, lurviga grannkatten som jag döpt till Sotis i brist på annat namn. Den ville in till hemmet, men då jag ringde på hans värdar så var det ingen som öppnade. Så det blev att jag spenderade drygt 10 minuter med den spinnande sötnosen. Nog för att det kliar lite här och var nu, men det var det värt. Hoppas han är väl behandlad av grannarna, många katter far ju dessvärre illa dagar som dessa.

Shit, det blev visst en wall of text det här. Fan. Imorrn ska jag vara reserv-människa på en hockey-flerkameraproduktion. Hoppas alla är där så jag kan smyga iväg tidigt. Sen på aftonen så får jag ett komplett T2-set!

PS. Det var jävligt fint väder idag med! DS.

There's an emoticon for what I'm feeling!

1-0
Betyder att man har en fluga i ögat. Det kom jag på med en belgier på Omegle precis nu.

Bildproducera Mera!

Idag, lojala läsare (~4 en dag jag postar nåt), så var jag bildproducent för andra akten av Den Goda Människan? i Sezuan. Det har varit en mycket spännande dag med höjdpunkter och dalgångar. Dessa dalgångar såg djupare ut än vad de egentligen var efter det att jag ögnade igenom det inspelade materialet lite snabbt efter intankning i Final Cut Pro. Imorgon blir det nya tag för att lappa ihop allt. *tänkte skriva en smiley här, men det ser gay ut på bloggar* Anyhow, det var som sagt en nervös och givande upplevelse som jag kommer återuppleva imorgon, med ett lite mer erfaret crew som givetvis kommer naila allt! *smiley igen, lol*

Men, mina vänner, nu ljuder det hjärtdunkande ljudet av Age of Conan's patcher och jag skall stiga en level i PvP. Igår vid raiden så fick jag mig en T2-hjälm till min HoX och 6 relics när jag redan hade 3, vilket innebär att jag blott är en T2-relic bort från att ha full T2. Äntligen!

Rec-knappen.

Sitter här i mediehuset och väntar på att packa bilarna då vi ska åka iväg till Tällberg och filma en jäkla lokalrevy. Min uppgift där är att trycka på Rec-knappen. Och stoppa inspelningen när det är färdigt. Det är faktiskt min enda jäkla uppgift på det där gudsförgätna revyskrället. Jösses Amalia. Inte nog med det, den där lilla byn ligger sisådär en timma bort. Så vi ska åka en timma, förbereda inspelningen och koppla in skit, spela in skrället (det börjar 19:00, säkert färdigt 23:00 eller nåt...), packa ihop och åka hem. Det kommer bli en lång värdelös jävla dag. Inte nog med det, det är en vacker dag ute och i stan är det skivmässa. Jag vill på skivmässa. Om Gud finns så slipper jag den här skiten och kanske får njuta av dagen. Men men! Har jag tur får jag ett plus i kanten för att jag hänger med och trycker på Rec-knappen. Om nu någon skulle märka det. Fan.


Det perfekta poppet 2: The Sequel!

Poppade precis en påse och inte ett enda popcorn blev bränt och jag fick bergis inte mer än 7-10 opoppade kärnor. LYCKA!

Drömmen om Vår.

Fan vad jag längtar efter att det ska bli vår. Just nu är det bara ett evigt vinterlandskap med kyla och skit hela tiden, sjukt avtändande är det om jag får säga så. Vilket jag gör. Jag längtar efter att känna vårbrisen mot mig och höra fågelkvittret och känna vårens alla dofter. Fågelkvitter har jag hört lite sporadiskt, men den har tonat ut till nästa dag. Om det inte vore för all den här snön! Nu känner jag att jag är precis som alla andra och är jävligt mainstream med att gnälla på vintern, men jag har faktiskt inte gillat vintern sen typ högstadiet. När man var liten kunde man iaf roa sig med den med att åka pulka och leka i snön, men ungdomens tid är dessvärre förbi. Vinterns enda höjdpunkt är just julen och den har ju redan varit. Nu inväntar jag bara att all snö ska tina och jag får gå utomhus utan jacka och känna vinden smeka min nacke. Jag längtar något sjukt. Sjukt, I tell you!


Cowabunga!

Såg precis Turtles Forever och blev minst sagt mycket glatt överraskad. Väldigt underhållande film med en massa små påskägg här och var. '87-Turtles möter '03-Turtles i en hyllningsfilm till 25-årsjubileet av den första TMNT-tidningen. Jag har en liten revival på gång nu, har köpt en box med sju DVDer av den klassiska serien (drygt åtta timmar) som kommer att åtnjutas med andakt. Skivorna är de som funnits i svensk handel ett tag, men hur kan man passa på en samling med alla för blott 199 kr? Klockren deal för mig iaf! Jag lutar åt att även köpa någon eller några hela säsonger av den den klassiska serien via import, säsong 1-6 finns tillgänglig. Massa massa avsnitt det där. Men nu är klockan snart tio över fem så jag lägger mig! Turtle power!

Det perfekta poppet.

Såg nyss på avsnitt 10 på andra säsongen av Fringe. Till det åt jag som sedvanligt popcorn. Jag är oroad för att jag på senare tid börjar tappa mitt popcorn-flow. Tidigare har jag varit välsignad med att poppa påsar helt och hållet perfekt med så mycket som möjligt poppat utan att något popcorn blivit bränt. Nu har det allt mer och mer dragit åt att det blir några svarta som man måste plocka ur medan man häller upp dem. Jag känner att min popcorn-chakra är ur balans och jag måste arbeta för att återställa min popcorn-zen.

Fringe, förresten! Avsnittet jag såg på idag hade TRE Lovecraft-referenser!
  1. Dunwich Mental Hospital
  2. Stuart Gordon*
  3. Doctor West
(*Kanske inte så uppenbar, men regissören Stuart Gordon har regisserat flertalet filmer inspirerade av eller baserade på Lovecrafts noveller.) Bara så ni vet, nu spoilar jag inget. Avsnittet i sig var inte alls Lovecraft-relaterat och att en doktor och ett mentalsjukhus finns med i handlingen kanske inte kommer som en stor chock för folk som gillar serien.

Knock knock!

"Who's there?
"Disk!"
"Disk who?"
"Diskho! Hahahaha!"

Blir diskning roligare om man skriver om det? Kan man upphöja det tråkiga till att det blir mindre tråkigt? Jag diskade nyligen i 45 minuter (nattsyssla ftw) och funderade lite smått. Nu ska jag göra något oerhört tråkigt. Jag ska ge diskningen sina 15 minuter i rampljuset, lite glorifierad socialrealism sådär. Skitnajs, va? Nej! Diskning är oerhört tråkigt även om man skriver om det efteråt! Jag har en dålig vana som innebär att jag hamstrar disk tills det nått bristningsgränsen eller jag tröttnat och då kör jag ett fetinglass. Jag blev lite ställd när en kompis till min roomie kom över för ett litet tag sen och det första han gjorde när han märkte mitt rum var att ställa sig i dörröppningen, ta ett djupt andetag genom näsan och slutligen rynkade han lite på näsan. Nästan som en snobb som rynkar åt näsan åt lågkultur. I detta fallet gällde det väl snarare bakteriekultur, men ändå! Så nu har jag efter 45 minuter diskat drygt hälften av det jag har i mitt rum, imorrn tar jag resten!

RSS 2.0